Având în vedere contextul epidemiologic actual, măsurile de distanțare luate de către autoritățile naționale privind limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației și cercetării nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Hotărârea Senatului ASE nr. 2 din data de 27.01.2021 referitoare la aprobarea Notei de fundamentare privind stabilirea modalității de organizare și desfășurare a activităților didactice în cadrul Academiei de Studii Economice din București pentru anul universitar 2020-2021, semestrul II, conducerea ASE propune suspendarea cazării studenților în căminele studențești ale Academiei de Studii Economice din București, până la reluarea activităților didactice față în față, cu următoarele precizări:


• Căminele ASE București nu vor fi redeschise studenților pentru cazare până la reluarea activităților didactice față în față;
• Toți studenții care au beneficiat pe perioada primului semestru al anului universitar 2020-2021 de un loc de cazare în căminele Belvedere A7 și Moxa D, vor beneficia de prelungirea contractului de cazare pe perioada celui de-al II-lea semestru. În cazul în care studenții nu doresc prelungirea contractului, au obligația de anunța Serviciul Cazare Studenți prin e-mail la adresa contact@cazare.ase.ro până cel târziu la data de 7 februarie 2021.
• Ca excepție, conducerea ASE București va analiza posibilitatea oferirii locurilor de cazare în cămine, pe perioade determinate, în limita locurilor disponibile, maxim doi studenți în cameră, și cu respectarea condițiilor de distanțare socială, în căminele: Moxa D, Belvedere A7 și Occidentului, după cum urmează:


o Studenților de la programele de studii universitare de doctorat, în Căminul Occidentului;

o Studenților străini de la programele de studii universitare de licență și masterat, respectiv studenților aflați în mobilități Erasmus, în Căminul Belvedere A7;

o Studenților reprezentanți în structurile de conducere ale universității implicați în activitățile deliberative/decizionale din cadrul ASE București care necesită prezența lor fizică în cadrul universității, precum și studenților implicați în activități administrative/în interesul ASE București, în Căminul Moxa D sau Occidentului;

o Studenților orfani de ambii părinți, studenții aflați în regim de protecție specială (conform Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, art. 55, alin. (2) și art. 123, alin. (2)), studenților proveniți din case de copii sau plasament familial, în Căminul Moxa D;

o Studenților care reprezintă cazuri medicale grave care au nevoie de realizarea de tratament medical în regim ambulatoriu în cadrul unor unități medicale aflate pe raza municipiului București, în baza prezentării documentelor justificatoare, în Căminul Moxa D;

o Studenților din mediul rural sau din zonele defavorizate care nu au acces la internet sau care nu dispun de infrastructura informatică necesară pentru acces la internet, în baza documentelor doveditoare în acest sens și a declarației pe propria răspundere că se încadrează în această categorie (Anexa nr. 1), în Căminul Moxa D;

o Studenților aflați în situații excepționale, temeinic justificate, prin depunerea cererilor de cazare la Serviciul Cazare Studenți și cu aprobarea prorectorului de resort.

• În cazul studenților care prezintă în timpul prezenței în cămine febră și/sau simptomatologie de tip respirator (de exemplu, tuse, dificultăți în respirație) sau alte simptome de boală infecțioasă (vărsături, diaree, mialgii, stare generală modificată), izolarea se va face în camere single, special amenajate, la parterul fiecărui cămin.

• Studenții care beneficiază de un loc în căminele universității, pe perioada suspendării activității didactice față în față, sunt obligați să prezinte, la cazare, declarația pe propria răspundere privind respectarea prevederilor și normelor emise de autorități în vederea minimizării riscului de infestare cu virusul COVID 19, conform Anexei nr.2.

• Studenții străini vor depune cererile de cazare online, la adresa oana.carniceanu@ase.ro, iar celelalte categorii de studenți menționate anterior în format electronic, prin intermediul site-ului www.cazare.ase.ro, accesând https://asecommodation.ase.ro/, în perioada 01 – 05 februarie 2021.


ÎN CAZUL ÎN CARE APAR ERORI TEHNICE LA ÎNCĂRCAREA CERERII PRIN INTERMEDIUL – https://asecommodation.ase.ro/, VĂ RUGĂM SĂ DEPUNEȚI CERERILE ȘI DOCUMENTELE JUSTIFICATOARE LA ADRESA CONTACT@CAZARE.ASE.RO.

Pe data de 05 februarie 2021 va fi afișată lista studenților care au depus cerere de cazare în format electronic pe site-ul www.cazare.ase.ro. Studenții care nu se regăsesc în lista celor care au depus cerere de cazare, pot depune o cerere în format electronic la adresa contact@cazare.ase.ro în perioada 06 – 07 februarie 2021, până la ora 16:00. Prelucrarea cererilor se va face în perioada 08 – 10 februarie 2021.
• Afișarea repartizărilor finale va avea loc în data de 12 februarie 2021.


Eliberarea contractelor și a legitimațiilor de cazare, respectiv cazarea în cămin se va face în perioada 19 – 22 februarie 2021. Nerespectarea termenelor de ridicare a contractelor și de cazare duce automat la pierderea locului obținut.


• Cererile depuse în afara perioadei anterior menționate vor fi analizate și avizate lunar de către prorectorul de resort și vor fi prelucrate de către Serviciul Cazare Studenți, conform datelor anunțate pe site-ul www.cazare.ase.ro.

 

Categories: Info utile